dilluns, 17 de desembre del 2007

L’euro, els cunicultors i Los Monegros

Aquest cap de setmana el protagonisme mediàtic se l’ha endut el vice-president del govern i ministre d’Economia, Pedro Solbes. El més que probable ministre d’Economia si Zapatero repeteix victòria ens ha sorprès amb una explicació reduccionista de l’increment de preus dels últims anys que deixa enrera qualsevol estudi macro-ecomònic dels grans gurus de l’economia. Ara, pel que sembla, la culpa del preu del pa, del talladet, dels bars, dels pisos, del cinema, del bitllet de l’AVE i un llarg etcètera és que no sabem quan val un euro.

Doncs miri, senyor Solbes, jo sí que sé el que val un euro; el que passa, es que en un restaurant no puc pagar (ni que ho vulgui fer) un menú a set o vuit euros (1.165 o 1.320 pessetes), perquè ara val 10, 12 o 15 euros amb el cafè a banda. Tampoc puc prendre un cafè a 0’70 o 0’80 (com deia el senyor Zapatero) perquè senzillament ningú me’l donarà, si no és en una d’aquestes immundes màquines que acostem a omplir les oficines i empreses. Tot gràcies a l’increment desmesurat de preu de bona part dels serveis i bens de consum i, sobretot, per la permisivitat del seu ministeri que ha fet la vista grossa sense parar. Menys mal, que un dia després, Zapatero, va dir que els espanyols mereixen liderar els salaris a nivell europeu.

Ara bé, els que no tingueu un duro, el que heu de fer és menjar conill, que diuen que és més barat que la vedella o el corder. Jo en menjo sovint perquè m’agrada, no perquè el govern em digui què n’he de menjar. Només faltaria això. L’increment del consum de carn de conill l’agrairà l’estimada Associació de Cunicultors Sant Pere de Reus. Des de fa molts anys fan campanyes, promocions i actes per promocionar la carn de consum i, ara de cop i volta i sense cap comissió (suposem) el govern els fa la campanya de franc. La grossa de nadal, als cunicultors, els ha arribat 10 dies abans.

Tornant a l’euro, tots aquells que després de reagrupar els vostres crèdits i (màgia!) hagueu vist reduir la vostra quota mensual fins a la meitat, encara tindreu la possibilitat d’estalviar una mica de calderilla d’euro i anar al casino. Però el millor de tot és que no caldrà anar a Las Vegas. Ara, ho podreu fer agafant l’AVE a Perafort i baixant a la parada de Los Monegros.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

De vegades quan sents segons quines declaracions dels polítics de primera línia, els professionals del viure bé... intento no pensar-hi massa doncs hi ha una desconnexió tal entre el que diuen i el que fan què Déu n'hi do.

Ben aviat amb els nostres sous ni podrem comprar el bitllet fins als Monegros doncs cada hi ha una pujada de preus brutal: mireu sinó el preu de la llet.

Bé una abraçada i bon blog, que descobreixo ara mateix!

Anònim ha dit...

¿¿¿Pero, hay parada en los Monegros?? Ahora se dedican a plantar maiz un cultivo que requiere poca agua.