dilluns, 18 de febrer del 2008

Records de la televisió


Ahir diumenge llegint La Vanguardia vaig veure a la secció de necrològiques la mort als 71 anys de la Glòria Roig, actriu de televisió, cinema i principalment actriu de doblatge en sèries de televisió i pel·lícules de cine. Al llarg de la seva carrera va posar veu a actrius com ara Bette Davis, Faye Daunaway, Glenn Close, Miranda Richardson o Sally Field. En el cinema, la darrera intervenció va ser al film de José Luís Cuerda 'La educación de las hadas' tot i que segurament molta gent recordarà la Glòria Roig, la germana gran de l’escriptora Monserrat Roig per cert, del seu paper de mestra de poble i ex marquesa a la sèrie “Doctor Caparrós metge de poble”, la sèrie dirigida per Esteve Duran i que tenia en Joan Capri el seu gran atractiu, però no l'únic. La notícia de la mort d’aquesta actriu m’ha fet pensar i recordar en la gran sèrie que en seu dia va fer el circuit català de Televisió Espanyola. De fet Doctor Caparrós, primer ‘Medicina General’ i després ‘Metge de poble’ va ser la primera gran sèrie de televisió de la qual en tinc un record especial i, regularment, encara en miro algun capítol gràcies a que els tinc enregistrats en vídeo i, algun dia, espero comprar-los en DVD perquè em sembla que s’ha comercialitzat la sèrie sencera.

Amb pocs mitjans, Doctor Caparrós va aconseguir el que avui en dia imagino que seria impossible. De fet, poques sèries de televisió m’han agradat darrerament, si descomptem els inicis de “Plats Bruts” i també el primers capítols de “Siete Vidas”. Doctor Caparros connectava amb tothom. Hi sortien personatges creïbles i humans, segurament un pèl exagerats, però que tothom podia conèixer a la vida real gent com la que sortia a la sèrie. Avui en dia molts han parlat de tot el que li deuen al Joan Capri, per exemple el Buenafuente, tot i que jo no acabo de veure en els seus monòlegs cap referència al Capri, que tenia un llenguatge molt acurat. Qui no l’hagi conegut ho pot fer al youtube ja que hi trobarà alguns monòlegs divertits en format audio. A la sèrie sortien altres personatges divertits com els que interpretaven el Rafael Azcona, Joan Pera, la Carme Sansa o la Maria Matilde Almendros o la pròpia Glòria Roig, que feia un paper de marquesa abandonada pel seu marit i que ho intentava oblidar exercint la docència a un petit poble on va retrobar-se amb el Doctor Caparrós. La Glòria Roig la recordaré perquè anava fent comentaris en castellà, quasi sempre en frases fetes, a les seves intervencions en català. Realment humor de primera línia que val la pena de recordar en mig de tanta mediocritat i tant de ja, ja, ja...

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Castru, Castru, castru, castru i Acció Catòlica

isaac ha dit...

??????

pots especificar el teu missatge. Te alguna cosa a veure amb Cuba?

L'illa dels monstres ha dit...

iep! me n'alegro que t'hagi resultat interessant la meva seccio musical setmanal!! la veritat és que a vegades costa una mica que la gent faci cas de recomanacions musicals, perquè és una cosa bastant personal.

salut i ens seguim llegint!

Anònim ha dit...

Efectivament, Fidel Castro. Jo només dic que l'embargament dels Estats Units contra l'illa ha funcionat de puta mare. De tota manera vull assenyalar que a l'illa tot seguirà igual... No crec que això suposi una apertura del règim castrista. Això em planteja un dubte, quin paper assumirà a partir d'ara Fidel Castro? Queda en un rerafons obscur per supervisar el que passa pels seus dominis, com l'Aznar? Qui pot donar alguna resposta? La història demostra que quan va morir Yiosif Stalin no va morir l'estalinisme. El terror es va perpetuar durant bona part del segle vint. Aquí a Espanya la transacció va ser dura, molt dura per alguns. Recomano un llibre del que només em queden per acabar 30 pàgines Vida y Destino, a càrrec de Vassili Grossman. El Bush demostra que és un gran estadista internacional quan diu que espera que hi hagi eleccions democràtiques i justes. La gerontocràcia cubana estarà disposada a perdre els seus privilegis? Cuba és una puta merda de país.

Front Per L'Alliberament Rural Albert Micola Pallarès Wild Man Micola

Anònim ha dit...

Disculpeu és: Front Per L'Alliberament Rural Albert Micola Pallarès Facció Wild Man Micola

Anònim ha dit...

A mis entrañables compatriotas, que me hicieron el inmenso honor de elegirme en días recientes como miembro del Parlamento, en cuyo seno se deben adoptar acuerdos importantes para el destino de nuestra Revolución, les comunico que no aspiraré ni aceptaré- repito- no aspiraré ni aceptaré, el cargo de Presidente del Consejo de Estado y Comandante en Jefe.

Front Per l'Alliberament Rural Albert Micola Pallarès Facció Wild Man Micola

Anònim ha dit...

Facció Wild Man Micola vol respostes